Med PKAoverblik kan du få et overblik over din økonomi som pensionist. På baggrund af de data, du indtaster, og dine svar på, hvordan du ønsker at leve, beregner vi, hvordan dine indtægter og udgifter vil se ud for dig som pensionist. Udgiftsniveauerne er baseret på typiske udgifter for seniorer.
Har du råd til alt det, du drømmer om?
Størrelsen på din pension afhænger af, hvor meget du har sparet op, og hvornår du vælger at starte udbetalingen.
PKA anbefaler som tommelfingerregel, at du som pensionist skal have 70 % af din nuværende indkomst, hvis du vil opretholde den levestandard, du har i dag. Hvis du er medlem i PKA, kan du logge på og tage et PKAtjek.
Sådan har vi regnet opsparingen og pensionen i PKAoverblik
På baggrund af den indtastede opsparing, løn og bidragsprocent beregner vi vores bedste bud på, hvordan opsparingen ser ud på det valgte pensioneringstidspunkt. I beregningen indgår antagelser om den fremtidige kontorente, administrationsomkostning, inflation og betaling for risikodækninger.
Når du går på pension, skal opsparingen omregnes til livsvarig pension. Dette gøres på baggrund af den pensionspakke, som nye medlemmer i PKA bliver optaget på. Er du medlem i PKA, kan du logge på og se din forventede pension. Hvis du er optaget i PKA på en anden pensionspakke, kan der være væsentlige forskelle mellem den livsvarige pension, du ser her i PKAoverblik, og den pension, vi viser, når du logger på.
Vi har indregnet folkepensionens grundbeløb, som det er i dag. Vi har ikke medregnet folkepensionens tillæg, som du kan have ret til. ATP har vi indregnet med et beløb, vi skønner passer til de nuværende medlemmer i PKA.
Alle pensioner er vist i nutidskroner, så du kan sammenligne med din nuværende løn og det prisniveau, du kender i dag.
Andre faktorer i din økonomi som pensionist
Vi har i PKAoverblik valgt at se på de typiske indtægter og udgifter, når man stopper med at arbejde. Pension, folkepension og ATP er for de fleste pensionister de primære indtægtskilder.
Måske har du andre indtægter eller anden formue, fx opsparing på bankkonto eller friværdi i din bolig. Du kan også have andre udgifter eller gæld, der vil påvirke din økonomi som pensionist. Ligesom din eventuelle ægtefælle/samlevers økonomi vil have betydning for jeres samlede økonomi.
Hvis du har særlige økonomiske forhold, er du velkommen til at kontakte os og få en snak med en rådgiver på telefon 39 45 45 40.